19 Şubat 2011 Cumartesi

Otistik Çocuklar için Oyuncak Alternatifleri


1. Geniş kağıtlara renkli boyamalar - Otistik çocuklar kendilerini genelde renklerle dışa vurmayı severler. Bazen renk kullanımının çocukların eğitiminde ilerleme sağladığı da görülmektedir.

2. Yapı Blokları, puzzle ve lego - Motor diye tabir edilen davranışların oluşması ve gelişmesi için, çocuklara "yapı oluşturma" ve "inşaa etme" gibi konularla onlara fırsat tanınması olumlu bir yöntemdir. blok, harf ve sayılar çocukların diğer bilgileri akıllarında tutmalarına katkı sağlayabilir.

3. Tekrar ve kafiyeli kelime oyunları hikayeleri. -konuşma egzersizleri basit uyaklarla yapmalarını sağlamak, konuşma yetisini kazandırmakta rol oynamaktadır.

4. Eşleştirme oyunları - gruplama konusunda renk- şekil ve harf oyunları çocukların dikkatini toplamasında rol oynar. bilişsel hareketlerin gelişimine yardımcı olur.

5. Işıklı oyuncaklar - özellikle flash sekilde yanıp sönen oyuncaklar, çocukların dikkatini sağlamakta yarar sağlar. Genelde interaksiyonu olan oyuncaklar, zıplama, sıkma çekme ve itme gibi, ışıklarını yakıp söndürerek çocuğa bit şeyler yapma ve karşılığında feedback alma olanağı sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder