18 Şubat 2011 Cuma

Beagle Scarf (atkı)

Leo Chao kimdir?

Leo Chao, Vancouver’s Emily Charr Institute de eğitim alan bir creative/innovative design öğrencisi. Giyilebilir teknoloji çalışmalarını sürdürmektedir.
Giyilebilir Teknoloji ve Beagle Scarf

Giyilebilir teknoloji, insanların 21. yüzyılda, ekstra taşınması gereken telefon,pc ve tablet gibi aletleri yanlarında taşımadan, günlük hayatta kullandıkları ve giydikleri kişisel eşyaları üstüne yerleştirilmesi planlanan ve uygulanan iletişim ve hayatı kolaylaştırmaya yönelik teknolojik çalışmaların bütünü ve ürünlerin her birinin adıdır.

Beagle Scarf, otizm yaşayan bireyler için dış dünya ile bağlantıya geçebilmeleri için tasarlanmış giyilebilir bir iletişim aracıdır. Bu atkı, çocuklar ses ya da koku konusunda dış dünyadan bloke olmak istediğinde, aradaki iletişimi kesip kendi dünyalarına dönerek, sakinleşmelerini ,yani yalnız kalmalarını sağlamaya yönelik tasarlanmıştır.

Başlığın iki yanında bulunan kulaklıklar, iç taraftan player tuşlarına bağlı. Bunlar, çocuk içeri döndüğü zaman, dış dünya ile bağlantısını kesmek için kişiselleştirebildiği ses ya da müzik kaydını dinlemesi için tasarlanmıştır.

Bunun yanında, kişiselleştirilebilen koku pad'leri sayesinde, sevdiği veya alışkın olduğu, onun sakinleşmesini sağlayacak, ya da nerede olmak istiyorsa onu aklına getirebilecek kokuyu onlara sunmak için tasarlanmıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder